arrow_back

Uitwedstrijden voor ARC en Alphense Boys


ARC moet zaterdag een stevig eind rijden. De tegenstander is Achilles Veen. De thuiswedstrijd verloor de Racing destijds met 3-2. De club uit Veen is wat wisselvallig en staat volgens Mark Evers lager op de ranglijst dan hij vooraf had ingeschat.

De club neemt de zesde plaats in met 28 punten. ARC staat er met twee punten maar net boven. Op eigen veld verloor Achilles alleen van AZSV en Capelle. Ook in de strijd om de tweede periode ontlopen beide clubs elkaar weinig. ARC staat in dit klassement tweede, maar heeft slechts drie punten meer dan de opponent van zaterdag. Voor ARC betekent winst blijven aanhaken in de strijd om de bovenste plaatsen en in die om de tweede periode. De wedstrijd wordt geleid door John Kraak uit Piershil. Dat deed hij ook al bij ARC – Sportlust’46 (0-1). 

Alphense Boys gaat het in Leidschendam opnemen tegen RKAVV, waarvan de thuiswedstrijd met 2-0 werd gewonnen. Dat zal nu een stuk lastiger worden, want de tegenstander heeft zich na een moeizame start behoorlijk opgewerkt. De club staat nu vierde in de Hoofdklasse A en heeft drie punten meer dan de Boys. Daarvoor had de ploeg wel een wedstrijd meer nodig. RKAVV scoorde 46 keer, dat is op éé na (Quick’20) het hoogste aantal. Van die doelpunten werden er maar liefst 32 op eigen veld geproduceerd. In Leidschendam werd alleen van Hollandia verloren. Alphense Boys won buiten Alphen slechts van HBS en Velsen. De Leidschendammers gaan in de stand van de tweede periode met 16 uit 7 naar de leiding. Alphense Boys kan met 12 uit 6 ook nog een rol gaan spelen, maar dan moet absoluut gewonnen worden.



Reacties