arrow_back

Van As voorstander van tijdelijke sociale woningen


Wethouder Gerard van As vindt tijdelijke sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn geen probleem. De tijd dat dit soort woningen niet voldeed aan kwaliteitseisen is wel geweest. Er zijn woningtypen beschikbaar die een goede oplossing voor de acute woningnood kunnen zijn.

Wethouder Gerard van As zegt dit als reactie op de actie van SP en ROOD, die protesteren tegen containerwoningen met slechte woonomstandigheden. Dit soort ideeën over tijdelijke woningen is volgens Van As volkomen achterhaald.
"Er zijn hele goede flexibele tijdelijke woningen beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een project in Leiden dat aan alle normale eisen voldoet. Er is klimaatbeheersing en isolatie en de woningen zien er fraai uit", aldus Van As.

Voor Alphen-Stad, waar de woningnood het hoogst is, ziet de wethouder dan ook tijdelijke woningen wel degelijk zitten als tijdelijke oplossing. "Het Rijnhavengebied is daar wellicht een geschikte locatie voor. Dat is zeker het onderzoeken waard." De wethouder is hierover al met Woonforte in gesprek.

In Boskoop wordt overigens al gebruik gemaakt van tijdelijke woningen. Het complex op het voormalige Connexxion-terrein wordt gebruikt voor tijdelijke arbeidsmigranten. Dit soort woningbouw wordt elders toegepast voor studentenwoningen.

Op de foto het Rijnhavengebied.



Reacties