arrow_back

Vanaf half januari geen analoge televisie meer in Alphen aan den Rijn


Als enige bood Ziggo nog analoge televisie aan, maar vanaf half januari komt daar ook voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een einde aan. Dan gaat Ziggo in onze gemeente namelijk over op kabeltelevisie.

Vroeger keken we zwart-wit televisie en zochten we met de antenne naar de beste ontvangst. Naast analoge televisie kwam digitale televisie. En nu kijken we zelfs televisie op onze mobiel. Ziggo, de enige kabeloperator die nog analoge kabeltelevisie aanbiedt, gaat nu ook door met vernieuwen. Daarom stoppen ze de komende maanden in heel Nederland met analoge televisie in verschillende regio’s, ook in Alphen aan den Rijn.

Het overschakelen gaat in fases. In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is die overgang al geweest. Eind november en begin december volgen weer een aantal nieuwe regio’s, namelijk omgeving Breda en regio Den Bosch. In januari is Alphen dus aan de beurt, om precies te zijn in de nacht van 11 op 12 januari.

Voorkom dat je geen tv meer kan kijken

Kijk jij op één van jouw televisies nog via het analoge signaal? Schakel zo snel mogelijk mee. Het zou jammer zijn als je geen televisie meer kunt kijken. Dit kun je controleren door de televisie op kanaal 14 te zetten. Als de zender Ziggo Sport in beeld verschijnt, dan kijk je al digitaal. Is dit niet het geval? Dan kun je hier kijken wat je moet doen.



Reacties