arrow_back

Veel Alphense bestuursleden en vrijwilligers nemen afscheid van Rode Kruis vanwege reorganisatie


In de regio Hollands-Midden wordt het Rode Kruis anders opgezet. De Alphense afdeling van de hulpverleningsorganisatie gaat dan ook flink op de schop. Veel bestuursleden en vrijwilligers stappen vanwege deze reorganisatie op.

Er is veel veranderd bij het Rode Kruis Alphen aan den Rijn. Zo zijn zij vanaf 1 september over naar een nieuwe structuur, is de ‘afdeling Alphen’ nu ‘locatie Alphen binnen District Hollands Midden’, wordt het afdelingsbestuur vervangen door een aantal coördinatoren en gaat de afdelingsbegroting en rekening op in de districtsfinanciën.

Het afdelingsbestuur heeft afscheid genomen, en het Rode Kruis werkt nu met twee nieuwe locatiecoördinatoren. De twee nieuwe locatiecoördinatoren gaan te werk volgens de richtlijnen en nieuwe strategie van het Nederlandse Rode Kruis (NRK) en in nauwe samenwerking met de andere locaties in District Hollands Midden. ‘’We zijn druk doende met de nadere inrichting van de locatie Alphen.’’

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Door de nieuwe structuur heeft het Rode Kruis Alphen ook afscheid moeten nemen van vele coördinatoren en bestuursleden. En dat tot veel verdriet bij vele. ‘’Eerder dit jaar heb ik aangegeven dat deze veranderingen in structuur, organisatie, bevoegdheden en verantwoordelijkheden voor mij een reden zijn om het mijn voorzitterschap van de afdeling te beëindigen’’, laat oud-voorzitter Bob Koning weten.

Ook vrijwilligers Peter en Elly Ridder nemen met pijn in hun hart afscheid. Zij zijn sinds jaar en dag vrijwilliger van het Rode Kruis van de Afdeling Alphen. ‘’Wij hebben mensen zien komen en we hebben mensen zien gaan. We hebben gelachen en we hebben gehuild, we zijn opgehemeld en we zijn door het slijk gegaan; soms zelf letterlijk. Maar, we hebben iedereen de hulp geboden die hij of zij op dat moment nodig hadden. Soms met pleisters, soms met slechts een schouder.’’

Vanwege de reorganisatie zien ze het niet langer zitten om vrijwilliger te zijn. ‘’Nu is het moment gekomen dat ons de kracht ontbreekt om ons vuur van enthousiasme weer te laten ontbranden en hebben wij het besluit genomen om deze extreme verandering aan een nieuwe generatie over te laten. Wij kijken samen terug op de vele mooie herinneringen die hebben aan het Rode Kruis. Na 20 dienstjaren voor Peter en bijna 30 dienstjaren voor mij gaan wij genieten van ons welverdiende pensioen.



Reacties