arrow_back

Veertig meter hoge bouwkraan geplaatst: bouw Aarkadekwartier fase 3 kan 'echt' beginnen


Het terrein waar het Aarkadekwartier fase 3 straks zal verrijzen is bouwrijp gemaakt. Sinds deze week staat er ook een grote bouwkraan op het terrein en dat betekent dat er nu 'echt' gestart kan worden met de bouw van de woningen.

De Lage Zijde in Alphen krijgt steeds meer vorm. De bouw van het Aarkadekwartier fase 3 kan nu ook 'echt' van start gaan. Deze week is namelijk een kraan van zo'n veertig meter hoog geplaatst op het terrein. Als dat van start gaat, is de laatste fase van het realiseren van het Aarkadekwartier aangebroken. De woningen en appartementen van deze laatste fase zijn georiënteerd op het Aarplein, de Vest, de Metaheerhuiskade of de Aarkade. Van sfeervolle stadsvilla’s aan het plein tot statige herenhuizen en grachtenpanden aan het water, elk huis heeft zijn eigen karakter.

Alle woningen worden gasloos, energiezuinig en aardgasvrij gebouwd. Daarbij beschikken ze over minimaal één eigen privé parkeerplek en berging in de  halfverdiepte. Voor iedere woning komt er bovendien een individuele bodemwarmtepomp die afhankelijk van het jaargetij de woning middels vloerverwarming duurzaam verwarmt en koelt. De woningen uit de eerdere twee fasen zijn al gereed. Op het terrein waar voorheen de kermis te vinden was, staan nu 43 herenhuizen.

Bouw AarkadekwartierReacties