arrow_back

Verhuur eerste ronde De Ampère start op 12 april


Op maandag 12 april start Woonforte de inschrijving voor de nieuwe woningen in De Ampère aan de Prins Bernhardlaan in Alphen.

De corporatie verhuurt 63 drie- en vierkamerwoningen in de sociale huur en op de bovenste etages een aantal vrijesectorwoningen. Daarnaast verhuurt Woonforte 58 zorgwoningen op de begane grond en eerste en tweede etage aan Philadelphia en Ipse de Bruggen. De ligging van het gebouw is ideaal, midden in het centrum naast het station en op loopafstand van de winkels. De oplevering van de woningen is eind september. 

Inschrijving voor de woningen gaat dit keer anders

Op 12 april start de verhuur van de eerste ronde. In deze ronde verhuurt Woonforte de eerste 34 huurwoningen: 27 sociale huurwoningen en 7 woningen voor huurders met een middeninkomen.

Voorrang voor huurders uit een eengezinswoning

Huurders van 50 jaar en ouder die een eengezinswoning van Woonforte leeg achterlaten, krijgen voorrang. Zij krijgen de gelegenheid om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

Waarom eerst voorrang voor huurders 50+ uit eengezinswoningen?

Woonforte geeft deze huurders voorrang om meer doorstroming te krijgen op de woningmarkt. De eengezinswoning die zij achterlaten, is voor een gezin een droomwoning. Laat het gezin een huurappartement achter, dan wijzen ze die toe aan een starter. Zo maken ze drie huishoudens blij.

Tweede verhuurronde

In de tweede verhuurronde kunnen overige woningzoekenden reageren op de overgebleven 29 huurwoningen. Deze verhuurronde start medio mei. In deze ronde verhuurt de corporatie ook de woningen die eventueel zijn overgebleven uit de eerste verhuurronde.

Verhuur via Huren in Holland Rijnland

Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. Alleen dan kunnen zij reageren op de woningadvertenties via de website van Huren in Holland Rijnland.

Woningcrisis te lijf

Woonforte is en blijft bezig om de woningcrisis te lijf te gaan en meer woningzoekenden een mooie woning te bieden. Die opgave blijft een constante uitdaging. Naast het bouwen van woningen zal met het doorstroomproject Passend (t)huis een langere verhuisketen mogelijk zijn. Zodat de corporatie meer mensen blij kan maken met een passende woning. En dat is hard nodig in deze tijd van woningcrisis en lange wachttijden.

Meer informatie over de woningen inclusief woningplattegronden en floorplanners per woning staan op https://www.woonforte.nl/Nieuwbouw.html.Reacties

Locatie