arrow_back

Vijf jaar De Thermen2: "Mijn passie ligt bij mensen helpen met bewegen"


De Thermen2 bestaat alweer vijf jaar. Een mooi moment om met Ron van der Wild, investeerder en initiatiefnemer van De Thermen2, terug te kijken op de afgelopen jaren en vooruit te kijken naar de toekomst. "Binnen De Thermen2 is de medewerker civiele dienst net zo belangrijk als de directeur, daar ben ik trots op."

Hoe het begon

“Ruim vijf jaar geleden bood de gemeente sportclubs de gelegenheid om hun eigen accommodatie te gaan runnen. Als coach van heren 1 waterpolo en vooral ook ondernemer dacht ik in die tijd vaak dat het best anders kon met de zwembaden. Meer mogelijkheden benutten voor meer mensen en vooral ook goedkopere exploitatie voor de gemeente. Vervolgens hebben wij via right to challenges het proces met de gemeente doorlopen en heeft de gemeente uiteindelijk op basis van ons businessplan en onderliggende financiële stukken de Thermen2 de exploitatie gegund.”

Hij vervolgt: “Via de overgang van onderneming hebben we vrijwel al het personeel van de vorige exploitant overgenomen. Dat was in het begin soms best lastig. Sommigen vonden die veranderingen na zoveel jaar te hebben gewerkt bij de vorige exploitant maar raar, overbodig misschien zelfs. Je bent voor hen toch een vreemde in het begin. Gaandeweg begon de goodwill te komen en werd het personeel steeds meer een team. Ik ben er trots op hoe het nu gaat. Iedereen binnen De Thermen2 is gelijk. De medewerker civiele dienst is net zo belangrijk als de directeur. Mensen die dat willen kunnen, indien er natuurlijk ruimte is, ook doorgroeien binnen het bedrijf. Dit hebben wij al bij meerdere medewerkers gezien.”

Groei

“Vijf jaar geleden was AquaRijn een bak water en verder werd er niets met de accommodatie gedaan. Sterker nog, het zwembad was grote delen van de week dicht. Op wat zwemlessen en verenigingssporten na gebeurde hier niets. Nu is het een bloeiende locatie met een buurthuis. Het buurthuis is hoofdzakelijk gericht op de wijk Ridderveld, waar zo’n 35.000 Alphenaren wonen. In de accommodatie AquaRijn hebben zich diverse andere bedrijven in gevestigd zoals bijvoorbeeld Trainingscentrum Helena, Tom in de Buurt, Gemiva, kinderopvang Junis. Er is nu veel inloop en AquaRijn is nu een voorziening die midden in de samenleving staat: van iedereen, voor iedereen. Ik ben daar trots op. Door corona worden we wel belemmerd in de verdere groei. Het eerste kwartaal van 2020 was voor De Thermen2 het beste kwartaal in de afgelopen vijf jaar en we waren mooie plannen aan het maken om het nog beter te maken, maar helaas zijn we tot op heden voor het grootste gedeelte dicht.”

“Zwembad De Hoorn bood al een breed pallet aan activiteiten aan, maar was toe aan vernieuwing. Gaandeweg is dat stapje voor stapje in nauwe samenwerking met de gemeente doorgevoerd met nu zelfs een nieuwe interactieve glijbaan”, zegt Ron. “Uniek is dat we midden in de winter het buitenbad van De Hoorn hebben geopend. Mensen komen nu midden in corona-tijd uit heel Nederland naar De Hoorn om te zwemmen in het buitenbad. Wij hebben als één van de eerste de stap genomen om met de gemeente in gesprek te gaan om de mogelijkheden te bekijken om open te kunnen en het werd een groot succes.”

Zwembad De Hoorn is zelfs verkozen tot het populairste uitje van het jaar. Ook AquaRijn heeft zich sportief gezien goed op de kaart gezet. “Er komen veel zwemclubs uit het hele land trainen en we hebben een paar jaar geleden zelfs de Champions League en de Europese Jeugd Kampioenschappen waterpolo georganiseerd. Daar hebben we een heel groot publiek mee aangetrokken en Alphen aan den Rijn goed mee op de kaart gezet. Toeschouwers maakten gebruik van de hotels in onze omgeving en bezochten natuurlijk diverse attracties in de regio. Dat heeft ook een economisch effect.

Voor iedereen

“De Thermen2 is er voor iedereen die van zwemmen houdt. Wanneer je maar wilt kun je, dankzij de ruime openingstijden, terecht bij een van onze locaties", zegt Ron.

Toekomst

“Ik kijk er naar uit dat alles weer normaal wordt, dat de ligweide vol met mensen ligt en we een volgende stap met de organisatie kunnen zetten. Al zal dat nog wel even duren. Zo willen we graag de horeca verder ontwikkelen. Mijn passie ligt bij mensen helpen met bewegen. Het zwembad is daar het ideale middel voor. Ik zou ons aanbod graag verder willen uitbreiden. Bewegen moet om vitaal te blijven.”



Reacties

Locatie