arrow_back

Vijf jaar na sluiting is het eindelijk zover: V&D pand ligt bijna tegen de vlakte


Het einde van het V&D tijdperk is nu echt aangebroken. Vijf jaar na het sluiten van het warenhuis, ligt het pand nu bijna helemaal plat. Maar het duurt nog wel even voordat alles klaar is.

Het voormalig warenhuis maakt plaats voor 24 moderne appartementen met zo’n 1500m2 aan winkelruimte en 32 parkeerplaatsen. De nieuwe woningen worden duurzaam ingericht door het aanbrengen van zonnepanelen in combinatie met warmtepompen en zijn volledig gasvrij. Het grootste gedeelte hiervan is inmiddels verkocht.

Eerder gaf wethouder Gerard van As al symbolisch het startsein voor de sloop van het pand. “De architectuur van de nieuwbouw sluit goed aan bij de rest van het centrum. Dat er nog maar enkele woningen beschikbaar zijn, bewijst dat er veel behoefte is aan appartementen in het centrum”, zei de wethouder toen.

Slopen en bouwen

Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder. Hans te Reele, verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden, zegt dat het al ergens op begint te lijken. ‘’We zijn al aardig op weg met de sloop. Bovengronds zijn de sloopwerkzaamheden voor het grootste gedeelte al verricht. Nu zijn we bezig om de vloer eruit te halen. Voor de zomer worden de funderingspalen aangebracht.’’

Het project met de naam ‘De Toussaint’ laat nog wel even op zich wachten voordat het volledig voltooid is. ‘’Uiteindelijk streven wij ernaar om in het najaar van 2022 klaar te zijn met de totale bouw. De 24 appartementen worden dan in één keer opgeleverd. De ruimte met een commerciële bestemming zal naar verwachting iets eerder klaar zijn. Factoren zoals het weer spelen wel mee met de uiteindelijke planning van het project’’, sluit Te Reele af. 

vend pand gesloopt.jpegReacties