arrow_back

VOA en Stichting Centrummanagement over Aarhofplannen: “Laten we vooral snel gaan bouwen”


Afgelopen week kwamen vanuit de Alphense politieke partijen veel vragen over de woontorens die gerealiseerd worden op winkelcentrum De Aarhof. Ook De Stem van Alphen sprak zich uit. De VOA en Stichting Centrummanagement benadrukken nu de noodzaak om het winkelcentrum spoedig te renoveren.

“Het is belangrijk voor ogen te houden dat het noodzakelijk is de Aarhof spoedig te renoveren”, laten de VOA en Stichting Centrummanagement weten in een persbericht. “We mogen blij zijn dat er na jaren een partij het heeft gewaagd om De Aarhof te kopen en te willen her-ontwikkelen. Om deze investering rendabel te maken is de bouw van een groot aantal woningen/appartementen noodzakelijk. En dat komt heel goed uit, want we hebben, zoals bekend is, in Alphen een groot tekort aan woningen, vooral ook voor starters.”

Economische boost

Zowel de VOA als Stichting Centrummanagement benadrukken dat de renovatie van het winkelcentrum, inclusief de bouw van de woningen, uiteindelijk goed is voor de economie van het Alphense Stadshart. “Meer directe consumenten in het centrum. Daarnaast wordt het Stadshart aantrekkelijker, ook voor consumenten uit de regio. Een groter winkelaanbod inclusief een mooie ‘versstraat’ en een tweede supermarkt. Prettige bijkomstigheid is dat dit alles ook meer banen zal generen.”

Uiteraard zien zij ook de ‘ongemakken’. “Natuurlijk, de bouw zal ongemakken met zich meebrengen voor de winkels én de consumenten. Maar er moet echt iets gebeuren! Een groot deel van de Alphenaren is met ons van mening dat De Aarhof gedateerd is en gerenoveerd moet worden. Laten we dus vooral zo snel mogelijk beginnen, zodat de bouw enigszins samenvalt met de nieuwbouw van de V&D locatie en we zo snel mogelijk klaar zijn met bouwen.”

Positief kritisch

Wel zijn ze van mening dat er kritisch naar de plannen gekeken moet worden. Wel stellen ze dat dit vooral op een positief kritische manier moet gebeuren. “Het is belangrijk dat er zo weinig mogelijk schaduweffect is voor bijvoorbeeld terrassen en er dus zo weinig mogelijk overlast zal zijn en de gemeentegelden zo effectief mogelijk worden ingezet.”

En met betrekking tot de investering in het parkeergedeelte: “Het voorstel dat de gemeente mogelijk bereid is hierin te investeren, zien wij als positief en sterkt ons in de gedachte dat 1,5 uur gratis parkeren in het Stadshart nabij is. Zeker in deze moeilijke tijden is dat terecht en welkom. Ons advies: finetune het plan en laten we zo snel mogelijk beginnen!”

Lees ook: De Stem van Alphen doet aan eigenbelang



Reacties