arrow_back

Volgend jaar "Zwarte Gondelvaart" ?


De traditionele gondelvaart is dit jaar niet doorgegaan. De belangstelling om deel te nemen was sterk teruggelopen en het pakket eisen dat de gemeente op tafel legde groeide ieder jaar. Feestboten werden verboden en de kosten waren te hoog geworden. Een aantal Alphenaren denkt de oplossing te hebben. 

Woordvoerder "Koos" van de groep zegt niks meer met de gemeente te maken willen hebben. We leven in een vrij land en daar willen we gebruik van maken. 

Volgend jaar gaan we ZONDER organisatie gewoon om 8 uur varen. "Wie houdt ons tegen?" zo vraagt Koos zich af. Er is geen organisator, je hoeft je niet in te schrijven en alleen met je versierde boot op tijd bij de Heul zijn aan de Oudshoornseweg. Je kan alleen geen prijs winnen als mooiste boot, maar ja, wie zit er nou te wachten op zo'n stom bekertje? 


Dan gaan we gewoon met z'n allen varen. Dat zie je ook regelmatig met zeilboten, die in convooi vanuit Gouda naar Amsterdam varen of andersom. Feestboten mogen ook mee doen. Ze moeten het gewoon onderling regelen en er per boot een besloten feestje van maken. 

Met de naam "Zwarte Gondelvaart" heeft de groep zich laten inspireren door de "Zwarte Cross" in de Achterhoek. Wat nu een groot en algemeen gewaardeerd evenement is, begon ook als protest tegen de overheid, die het evenement niet toeliet. 

"We zullen die regelneven en -nichten eens laten zien, dat er volgend jaar gewoon weer een ouderwets gezellige gondelvaart is", zo besluit "Maarten", prominent lid van de groep. 

Trio "Helemaal Top"  heeft al toegezegd tegen gereduceerd tarief op 1 van de boten te willen optreden. Van der Valk overweegt een "normale" rondvaart in het schema op te nemen, waarbij de afvaart om 19:45 uur is. 



Reacties

Locatie