arrow_back

Voormalig kantoor Frames wordt appartementencomplex


Het voormalige kantoorgebouw van Frames aan de Sacharovlaan wordt herontwikkeld. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Reales Development B.V. In het gebouw komen circa 186 appartementen in verschillende prijsklassen.

Het kantoorgebouw is ooit gebouwd als hoofdkantoor voor l’Oreal en werd later gebruikt door Frames. Inmiddels staat het gebouw al een tijdje leeg. Vorig jaar is het gebouw aangekocht door Reales Development B.V. Nu is het zover dat een anterieure overeenkomst met de gemeente Alphen aan den Rijn kan worden gesloten. Reales zal ook gemeentegrond aankopen om de locatie te vergroten.

Reales is van plan om op de locatie Sacharovlaan 2/2a een appartementencomplex te bouwen. Er komen circa 186 woningen in verschillende prijsklassen. Het gaat om 25 procent sociale huur, 10 procent middensegment huur en koop vanaf 200.000 euro. De appartementen zijn tussen 45 en 120 vierkante meter groot.

Het is de bedoeling om het bestemmingsplan voor binnen een jaar te wijzigen naar woningbouw. Dan kan met de nieuwbouw in de zomer van 2021 worden begonnen.



Reacties