arrow_back

Voorzieningenrechter wijst beroep Steekterpoort II af


Bij besluit van 22 april 2021 heeft de raad van de gemeente Alphen aan den Rijn het bestemmingsplan Steekterpoort II vastgesteld. Tegen dit besluit hebben omwonenden beroep ingesteld. Zij hebben de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter heeft het verzoek afgewezen.

Omwonenden vrezen voor aantasting van hun woon- en leefklimaat, onder meer als gevolg van verkeershinder. Zij betogen onder meer dat de keuze van de raad voor niet is ingegeven door een goede ruimtelijke afweging, maar door de economische belangen van de gemeente bij een spoedige verkoop van de gronden binnen het plangebied. Met het verzoek om voorlopige voorziening willen de omwonenden voorkomen dat er op korte termijn een onomkeerbare situatie ontstaat.

Volgens hen is de gemeente voornemens om direct na de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een koopovereenkomst te sluiten met een projectontwikkelaar, met als gevolg dat er een omgevingsvergunning aangevraagd en verleend zal worden.

Bestemmingsplan 

Met het bestemmingsplan wordt voorzien in de realisatie van het bedrijventerrein Steekterpoort II, dat ten oosten moet komen te liggen van bedrijventerrein Steekterpoort I in Alphen. Het plan is om op Steekterpoort II een logistiek centrum voor grootschalig transport en logistieke bedrijven te realiseren op grote bedrijfspercelen van ongeveer 3 ha, met een totale oppervlakte van ongeveer 10,5 ha.



Reacties