arrow_back

Vraagtekens bij verkeerssituatie en klein leed


Nieuw Elan was dinsdag op bezoek in Boskoop. De bijeenkomst in De Plataan werd bezocht door enkele tientallen Boskopers en een aantal kandidaten van de lijst van Nieuw Elan. De Boskopers zijn de verkeerssituatie in het dorp zat en er zijn kleine zaken glad te strijken.

Vanuit de inwoners gingen de vragen enerzijds over de grote uitdaging die de verkeerssituatie op de Zijde is. Anderzijds zijn voor de oudere Boskopers de - ontbrekende - voorzieningen belangrijk. De Boskoopse kandidaten Peter Bontekoe en Gert-Jan Schotanus beantwoordden de vragen samen met campagneleider en wethouder Gerard van As.

Tweede oeververbinding
Een tweede brug over de Gouwe is vooral voor de kwekers interessant. Er blijkt veel oost-west verkeer onderling te zijn. Dat is een van de redenen dat de Zijde regelmatig vast staat. Een van de bezoekers wil weten waarom er geen werk wordt gemaakt van een aquaduct: “Dat hoeft niet groot te zijn als je maar niet staat te wachten.”
Peter Bontekoe, de nummer 5 op de lijst van Nieuw Elan, vindt dat er vooral gekeken moet worden naar een praktische oplossing voor zowel de Zijde als voor Hazerswoude-Dorp. “Voor de Zijde moet meer belangstelling komen bij gemeente en provincie. We hebben nu bereikt dat er een onderzoek naar een tweede oeververbinding komt. In Hazerswoude is een tunnel geen oplossing. Je moet het verkeer gewoon weghalen. Dat kan alleen met een extra weg.”

Klein leed
Oudere Boskopers hebben last van het verdwijnen van de functies in het gemeentehuis. Gerard van As wijst op de mogelijkheid dat bijvoorbeeld paspoorten worden thuisbezorgd.
Ook zijn er vragen over het verdwijnen van het cameratoezicht in het centrum van Boskoop. Gert-Jan Schotanus, de nummer 9 op de lijst van Nieuw Elan, legt uit: “Dat komt omdat ze niet meer werkten. Je heb niets aan camera’s die niets doen. Nu hebben we een andere oplossing met mobiel toezicht.”
De vragen over containers die te vaak geleegd worden, zal wethouder Van As neerleggen bij de verantwoordelijke ambtenaar.

Kandidaat voor Nieuw Elan
Zowel Bontekoe als Schotanus wijdde een paar woorden aan de kandidaatstelling bij Nieuw Elan. Beide heren vinden vooral de snelheid van werken, de professionaliteit binnen de partij en de betrokkenheid bij de inwoners heel belangrijk.



Reacties

Locatie