arrow_back

Vragen aan college na ontsteltenis over sluiten terras Restaurant de Zeeger


De terrassen mochten vorige week na lange tijd eindelijk weer open en dat zorgde voor veel blije gezichten. De vreugde was bij Restaurant de Zeeger van korte duur, want zij moesten zaterdag plotseling hun terras sluiten. De Alphense CDA-fractie heeft, mede hierdoor, een aantal vragen aan het college gesteld over deze kwestie. 

Voorafgaand laat de CDA-fractie weten dat zij uitermate tevreden zijn hoe de gemeente omgaat met de coronamaatregelen. Echter, er ontstonden vraagtekens bij het optreden van de gemeente in een tweetal situaties met betrekking tot het openen van terrassen. Zoals bij Restaurant de Zeeger. Zij kregen afgelopen weekend de boodschap dat zij per direct hun terras moesten sluiten.

De reden van de noodgedwongen sluiting kwam vanwege het feit dat buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines van deze versoepeling uitgesloten zijn. Horecagelegenheden zoals Restaurant de Zeeger, gelegen bij golfbaan Zeegersloot, vallen door deze regel tussen wal en schip. 

Vragen 

De handhaving hierop stuitte veel mensen tegen de verkeerde borst. Omdat het vaak zelfstandige bedrijven op gehuurde locaties betreft, zet de Alphense CDA-fractie ook vraagtekens bij het naleven van deze regels. Zo hebben zij een x-aantal vragen voorgelegd aan het college om meer duidelijkheid te verschaffen, om verdere rompslomp te voorkomen.

Zij vragen hoe het kan dat een openbaar toegankelijk gebied, zoals de betreffende golfbanen, deel kunnen uitmaken van een sportaccommodatie. Ook willen zij weten wat de relevante verschillen zijn van onder andere Restaurant de Zeeger met restaurants waarvan hun terrassen staan en liggen op of aan andere openbaar toegankelijke buitenruimten waar sport wordt bedreven zoals klootschieten en dergelijke in de bossen, fitness of balspelen op grasvelden, joggen in parken, of roeien/kanoën op een rivier of een meer.

De CDA-fractie vraagt ook naar de definitie van een sportaccommodatie en wil daarbij in het bijzonder weten of een terras bij een restaurant aan een openbaar wandelpad, grasveld of water onder een sportaccommodatie valt. Daarbij wijzen zij erop dat Restaurant de Zeeger niet alleen geopend is voor leden en genodigden, maar een openbaar toegankelijk terrein is. Ze zien dan ook graag antwoord op de vraag onder welke voorwaarden het terras van Restaurant de Zeeger wel open kan als het gebouw, buiten het restaurant voor een afhaalfunctie, verder voor publiek niet toegankelijk is.

 



Reacties