arrow_back

Waarschuwingen voor brom- en snorfietsers


Op 1 maart heeft de gemeente Alphen aan den Rijn ANPR-camera’s geïnstalleerd in het Alphense centrum. Het doel hiervan is om het rijden door de voetgangersgebieden aan banden te leggen. Voor alsnog zijn er vooral waarschuwingen uitgedeeld.  

Per ingang van 1 maart heeft de gemeente ANPR-camera’s geïnstalleerd. Auto’s zonder vergunning, snorfietsers en brommers mogen enkel via de hoofdroute door het centrum van Alphen rijden. Met de camera’s wordt het kentekenplaat van de passerende voertuigen gescand wanneer zij buiten de toegestane tijden in het gebied rijden.

Waarschuwingen
Wanneer voertuigen door de verboden gebieden rijden, ontvangen zij niet direct een bekeuring. De beelden worden eerst gecontroleerd door een handhaver. Hij of zij beoordeelt de beelden en besluit of de eigenaar van het voertuig een bekeuring krijgt. In de periode van 1 maart tot en met 25 september zijn in totaal 55 waarschuwingen en 3 bekeuringen uitgeschreven aan brom- en snorfietsers. “Iedereen krijgt eerst een waarschuwing en pas vanaf de tweede overtreding een boete”, licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Hoofdroute
In het Alphense centrum geldt een hoofdroute waar naast de lijndiensten van het Openbaar Vervoer ook brom- en snorfietsers gebruik van mogen maken. De route is Castellumstraat, Pieter Doelmanstraat en Van Boetzelaerstraat. De rest van het centrum is in oktober 2018 aangewezen als voetgangersgebied.



Reacties