arrow_back

Wat doen die witte pijlen op straat in het Alphense centrum?


Er zijn witte pijlen aangebracht in diverse winkelstraten in het centrum van Alphen, maar wat doen ze daar? Het heeft alles te maken met de verwachte drukte in verband met de kerstinkopen die veel mensen de komende twee weken zullen doen.

Vanwege de kerstinkopen is de decembermaand een van de drukste momenten van het jaar voor winkeliers. Maar vanwege de coronacrisis is het wel belangrijk om extra op te letten in de winkelstraten, zeker als het wat drukker is dan gewenst. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft daarom in diverse winkelstraten in het centrum van Alphen witte pijlen op straat aangebracht.

Deze pijlen moeten het winkelend publiek helpen om de juiste looproute aan te houden tijdens het winkelen. Je vindt ze rondom de Alphense brug, de Van Mandersloostraat, de St. Jorisstraat en in winkelcentrum De Aarhof. In totaal zijn het er zo’n 250. Er lopen toezichthouders rond om een oogje in het zeil te houden en bezoekers erop te wijzen om je aan de looproutes te houden.

De gemeente plaatst ook pionnen, maar alleen wanneer er drukte wordt verwacht. Deze zouden dan komen te staan in de van Mandersloostraat en de St. Jorisstraat. Winkeliers plaatsen zelf ook pionnen wanneer het druk is. Op drukke dagen zullen er ook gastvrouwen door het centrum lopen. Zij zijn er om het winkelend publiek te helpen herinneren aan de coronaregels.



Reacties