arrow_back

Wellantcollege haalt ludieke 1 aprilgrap uit met leerlingen


Ook het Wellantcollege in Alphen liet de kans niet aan zich voorbij gaan om een 1 aprilgrap met hun leerlingen uit te halen. Het bestuur bedacht een goede grap en voerde deze, met succes, uit.

Alle leerlingen kregen bericht dat zij na de zomervakantie in een uniform naar school moeten komen, wat allemaal te maken zou hebben met het feit dat het Wellantcollege, Citaverde en Helicon vanaf dat moment verdergaan onder de naam Yuverta. “Wij zien de laatste tijd steeds meer bijzondere en creatieve kleding bij onze leerlingen en bij onze nieuwe locaties. Daarom heeft het bestuur besloten om weer terug te grijpen naar een oude maar mooie traditie. Het schooluniform!”, zo schrijven zij in de brief.

“Sinds het begin van de 20e eeuw is het op scholen gebruikelijk geweest om de leerlingen van kleding te voorzien. Door de grootte van de onze nieuwe groep is de inkoop van deze kleding aantrekkelijk gebleken. We voorzien dan meteen in de behoeftes van diverse leerlingen die niet weten wat ze naar school moeten dragen”, vervolgen ze.

Iedere leerling krijgt vijf volledige sets van het uniform. Voor de dames bestaat het uniform uit een jurkje en een jasje, de heren krijgen een pantalon en een overhemd. Dit mag gecombineerd worden met een colbert, maar dit is wel tegen een kleine meerprijs. “De gehele lijn is voor de gelegenheid ontworpen door Mart Visser, een grote naam op modegebied”, staat in de brief. “De kleding zal uitgevoerd worden in het paars, de nieuwe kleuren van Yuverta.” Zelfs over de schoenen is nagedacht. Deze moeten namelijk zwart zijn.

Op de Facebookpagina van de middelbare school wordt verschillend gereageerd op de 1 aprilgrap. Veel mensen lijken de intentie te begrijpen, maar een aantal trapte vol in de grap.  



Reacties