arrow_back

Werkzoekenden starten opleidingstraject tot verzorgende


Zorgpartners Midden-Holland is samen met Rijnvicus, de gemeenten Gouda, Reeuwijk-Bodegraven en het College Contractonderwijs van mboRijnland een traject gestart om werkzoekenden op te leiden tot verzorgende.  

Voordat deze werkzoekenden konden starten hebben zij deelgenomen aan een voortraject bestaande uit basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen en omgangskunde. Vanuit Rijnvicus hebben 7 mensen succesvol het voortraject afgerond en zijn gestart met de BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende leerweg).

Start opleiding

Op 6 september is de opleiding tot verzorgende feestelijk gestart. De opleiding is een combinatie tussen leren en werken bij Zorgpartners Midden-Holland en mboRijnland. Na het behalen van een BBL-diploma op niveau 2 of 3 hebben zij een baangarantie bij Zorgpartners.

Kans op ontwikkelen op arbeidsmarkt

De werkzoekenden zijn onder meer afkomstig uit Syrië, Iran en Irak. Daarnaast doet ook een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Nederland mee aan dit traject. Dit regionale initiatief biedt aan de ene kant alle werkzoekenden de kans om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt en aan de andere kant kan men sneller participeren. Bovendien sluit dit leer-werktraject goed aan bij de initiatieven die nodig zijn om de arbeidsmarktproblematiek in de zorg de komende jaren het hoofd te bieden. Deze manier van samenwerken biedt ook perspectieven voor andere initiatieven om de tekorten op de arbeidsmarkt te vullen. Vooral in de techniek is er veel behoefte aan geschoold personeel.



Reacties