arrow_back

Wethouder Van Velzen keert na verkiezingen niet terug


Kees van Velzen (CDA) heeft bekend gemaakt dat hij niet beschikbaar is als wethouder na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De wethouder meldt dat dit het einde betekent van zijn politieke loopbaan. De gemeente Alphen aan den Rijn verliest met dit besluit een bekend gezicht in de lokale politiek.

Van Velzen maakte zijn besluit bekend via Studio Alphen. In een interview meldt de wethouder dat hij zijn lopende termijn afmaakt, maar niet beschikbaar is voor een nieuwe coalitie. De belangrijkste onderdelen van zijn portefeuille zijn financiën, infrastructuur en Groene Hart economie.

De motivatie van Van Velzen om na de verkiezingen te stoppen, is de wens voor vernieuwing in het gemeentehuis, andere ambities waar minder tijd in gaat zitten en zicht op het einde van zijn houdbaarheidstermijn.
Het laatste huzarenstukje dat Van Velzen nog graag op zijn naam wil schrijven is voldoende steun voor de beoogde oplossing voor de verkeersproblemen in Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk.

Vooralsnog is Kees van Velzen de enige wethouder die heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende termijn.



Reacties