arrow_back

Wethouder Van Velzen trots op Nedergermaanse Limes


De gemeente Alphen aan den Rijn geeft 2 ton uit aan activiteiten in het Limesjaar 2022. De Romeinse Limes is onlangs erkend als Unesco Werelderfgoed. Binnen de gemeente lagen twee Romeinse castella als onderdeel van deze Romeinse Rijksgrens.

Ank de Groot van RijnGouweLokaal vindt het vieren van het Limesjaar 2022 zonde van het geld. Wethouder Kees van Velzen is het daar totaal niet mee eens. "Wij zijn juist erg vereerd dat we het Limesjaar kunnen en mogen vieren. Daarmee maken we de Romeinse grens zichtbaar."

Het geld, een bedrag van 200 duizend euro, wordt ter beschikking gesteld om de lopende voorbereiding van activiteiten uit te voeren. "Het gaat om een geldbedrag dat we niet hebben uitgegeven in de afgelopen periode door corona", meldt de wethouder. Het bedrag is overigens niet in het erfgoedbudget begroot in 2021 en 2022.

De erkenning door Unesco van de Nedergermaanse Limes is een onderwerp dat nu hoog op de agenda staat, omdat het Europees, landelijk, provinciaal en lokaal van groot belang is. Juist Alphen aan den Rijn met een van de oudste grensforten, Albaniana, en de Schepen van Zwammerdam binnen de gemeentegrenzen, kan heel goed op de kaart worden gezet als: Alphen, Wereldstad aan de Limes.

Op de foto: leden van Legio Secunda Augusta in het natte ‘grensgebied’



Reacties