arrow_back

Wie verdient volgens jou een lintje?


Welke inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn verdient volgens jou een koninklijke onderscheiding? Geef hem/haar op voor de Lintjesregen 2022!

Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg enzovoorts kunnen een lintje verdienen.

Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult. Bijvoorbeeld door dingen te doen die veel verder gaan dan wat normaal gesproken wordt verwacht van iemand in zo’n functie. Het gaat er dan wel om dat die werkzaamheden niet alleen goed zijn voor de onderneming of instelling waar iemand werkt, maar ook voor de samenleving.

Iemand voordragen

Ken jij iemand die zich al een lange periode op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? Je kunt die persoon voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Tot 1 juli 2021 kun je iemand voorstellen voor de Lintjesregen in 2022. Iemand voordragen voor de Lintjesregen in 2021 kan niet meer. 

Er gaat een heel proces aan vooraf voordat iemand een lintje uitgereikt krijgt. Wil je dat de uitreiking plaatsvindt tijdens een andere gelegenheid dan de Lintjesregen, dan dien je jouw voorstel minimaal zes maanden van tevoren in. De gemeente informeert je een maand tot twee weken van tevoren of de persoon in aanmerking komt voor de onderscheiding. 

Ken je iemand die absoluut een lintje verdient? Lees dan de stappen voor het voordragen voor een koninklijke onderscheiding door. 

Op de foto: de alternatieve uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van de Lintjesregen in 2020.Reacties