arrow_back

Wijkagenten versus kids uit de wijk: in volle vaart met de slee van de dijk af


Een wedstrijdje met kids uit de wijk wie het snelst van de dijk naar beneden kan glijden? Daar deinzen de wijkagenten van Alphen Noord niet voor terug. En valsspelen? Dat hoort er een beetje bij.

Het zit wijkagenten Stefan van Ellinkhuizen en Dennis Brink in hun bloed dat zij uitdagingen niet uit de weg gaan. Vanuit hun achtergrond bij defensie deinzen ze nergens voor terug. Zo lagen ze afgelopen zomer bijvoorbeeld nog nachten in de bosjes bij het complex van Volkstuindersvereniging Ridderspoor om een inbreker op heterdaad te kunnen betrappen.

Maar ook voor uitdagingen op kleinere schaal draaien ze hun hand niet om. Toen Van Ellinkhuizen en Brink dinsdag te voet door hun wijk Alphen Noord liepen en onderweg veel gesprekken hadden met wijkbewoners en kinderen. Ze legden uit dat het ijs op de sloten nog te dun is om op te schaatsen, kregen wat sneeuwballen in hun nek gegooid, en werden uitgedaagd door de kids. “Een klapper op deze geslaagde dag”, laten de wijkagenten weten.

De kids uit de wijk daagden hen uit voor een wedstrijdje wie het snelst van de heuvel af kan glijden. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Het terrein van de wedstrijd was de dijk bij de Loevestein, bij het speelveld Het Kanteel. Maar fanatiek zijn de wijkagenten ook, dus om zeker te zijn van de winst konden ze het niet laten om een klein beetje vals te spelen. Maar bovenal zijn ze dankbaar voor de leuke dag. “Wij wijkagenten hebben genoten van jullie toppers en danken jullie voor deze dag!”Reacties