arrow_back

Winkelcentrum Ridderhof kan aan verbouwing beginnen


Naast de 36 miljoen euro die de vastgoedeigenaren inbrengen, zal nu ook gemeente Alphen aan den Rijn een grote investering doen voor winkelcentrum Ridderhof in de wijk Ridderveld. Het gebied rond de Ridderhof wordt, net als het winkelgebied, in een keer naar de eenentwintigste eeuw gebracht.

Het heeft vele jaren geduurd om de eigenaren van winkelcentrum Ridderhof op één lijn te krijgen. Elk plan verdween voorheen voortijdig in de prullenbak. Het is nu echter gelukt om iedereen met de neus dezelfde kant op te krijgen. En vooral om de benodigde miljoenen bij elkaar te krijgen.

De vastgoedeigenaren investeren in het winkelcentrum zelf zo’n 36 miljoen euro. De gemeente zal voor 2,1 miljoen euro het openbare gebied rond het winkelcentrum opknappen. Daar is de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn donderdag 30 september mee akkoord gegaan.

Het plan

Het winkelcentrum wordt kleiner. De westelijke poot wordt ingekort en aan de ‘buitenkant’ vervangen door een woontoren. Voor de woontoren moet een planologische procedure worden doorlopen, de bestemming van dit grondstuk veranderd immers. In de woontoren is plaats voor ongeveer zestig appartementen.

Het winkelcentrum wordt opnieuw ingericht als passage, de rollerbaan vanaf de parkeergarage blijft en er komen fietsenstallingen.

Parkeren

In 2020 is het betaald parkeren in de parkeergarage afgeschaft. Op de planning staat nu een herinrichting van de parkeergarage onder de winkels en van de parkeerplaatsen op het Aïdaplein en het Carmenplein. Al deze parkeergelegenheden zijn eigendom van de gemeente Alphen aan den Rijn.
Er is donderdag door de gemeenteraad besloten om alle parkeergelegenheden onder en naast het winkelcentrum als één geheel opnieuw in te richten. Hiervoor stelt de raad de 2,1 miljoen euro beschikbaar.

Extra inrit

De eigenaren van de Ridderhof willen graag een extra ontsluitingsweg, een inrit, vanaf de Burgemeester Bruins Slotsingel naar het Carmenplein. De gemeente twijfelt of dit wel een goed idee is, daarom wordt deze mogelijkheid door een onafhankelijke deskundige onderzocht.



Reacties