arrow_back

Winkels en woningen op locatie V&D pand


Op de locatie van het voormalige V&D pand in het centrum van Alphen aan den Rijn komt een combinatie van winkels in en woningen. Het huidige pand aan de Van Boetzelaerstraat wordt gesloopt en maakt plaats voor 24 woningen, circa 1.500 m2 aan winkelruimte en 32 parkeerplaatsen. 

Omdat het bouwplan past binnen de kaders van het bestemmingsplan, is de verwachting dat dit najaar al gestart kan worden met de bouw. De bouwtijd bedraagt een jaar.

Het bouwplan heeft als projectnaam  'De Toussaint' gekregen. Het gaat om duurzame, gasloze woningen met zonnepanelen in combinatie met warmtepompen. De prijzen variëren van € 300.000,- tot € 450.000,-.

Volgens initiatiefnemer Fabian Jonkmans van GARBE Institutional Capital Netherlands B.V.  draagt het plan 'De Toussaint' bij aan een kwalitatieve invulling van een belangrijke locatie in de Alphense binnenstad. Wethouder Gerard van As is het daarmee eens. 'Het is een prominente plek in ons stadshart. De nieuwbouw krijgt ongeveer dezelfde uitstraling als het vernieuwde Thorbeckeplein. Aansluitend knappen we het openbaar gebied rondom deze locatie op.'

Het plan wordt de komende weken uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Daarna wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Omdat het plan past binnen de kaders van het bestemmingsplan, zijn geen andere procedures nodig.

 



Reacties