arrow_back

Woensdag overlegt politiek over bouwen in Gnephoek


Woensdagavond 29 september wordt een extra vergadering gehouden over woningbouw in de polder Gnephoek. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn had om een duidelijke stellingname van het college van burgemeester en wethouders gevraagd, maar er zijn alsnog vraagtekens bij het aanduiden als zoeklocatie.

Anouk Noordermeer van de VVD heeft aangedrongen op een extra vergadering. De VVD is van mening, en niet alleen deze partij, dat in de polder Gnephoek plaats is voor 8 tot 10 duizend woningen. Nu dat in de Ontwerp Omgevingsvisie niet op deze manier is verwoord, wil de VVD een politiek debat voordat dit Ontwerp in de gemeenteraadsvergadering wordt vastgesteld.

Eerder is een motie door de gemeenteraad aangenomen met het verzoek om duidelijkheid te verschaffen over de polder Gnephoek als actuele ontwikkellocatie. In de Ontwerp Omgevingsvisie zijn nu wel als ontwikkellocatie opgenomen Noordrand, Oog van Koudekerk en Hazerswoude-Rijndijk. De Gnephoek is echter aangeduid als zoekgebied. De Alphense politiek wil weten waarom.

Aan het ingelaste debat zijn per fractie twee deelnemers aanwezig. Het debat wordt live uitgezonden via de gemeentelijke website en begint om 20.00 uur. Inwoners die in willen spreken, kunnen zich tot en met woensdag 29 september tot 17.00 uur aanmelden bij de griffie.



Reacties