arrow_back

Wonderstart van ARC levert drie punten op

Wie wat later arriveerde om naar de wedstrijd ARC – FC Rijnvogels te gaan kijken en een blik op het scorebord wierp, zal gedacht hebben dat er iets mis was met dat bord. Het gaf aan dat er tien minuten gespeeld waren en dat de stand 3-0 was. Van een defect was echter geen sprake, de thuisclub had in die korte periode daadwerkelijk al drie keer gescoord.

Eerst was het Tren Drexhage die doelman Verkerk het nakijken gaf. Hij schoot raak vanaf de penaltystip nadat er een overtreding tegen hem gemaakt zou zijn. De arbiter was van plan om een vrije trap toe te kennen net buiten het zestienmetergebied, maar zijn assistent wees hem er terecht op dat het voorval zich er binnen had voorgedaan. Even later was het Coen de Groot die het laatste tikje gaf over de grabbelende doelman. Weer had de leidsman de hulp van zijn assistent nodig. Die had geconstateerd dat de bal wel degelijk de doellijn had gepasseerd.

Een minuut verder werd Tjerk Ligtvoet de diepte ingestuurd. Oog in oog met Verkerk was hij niet egoïstisch en liet hij het afronden over aan Lionel Frederik: 3-0 na tien minuten. In het vervolg van de wedstrijd lag het initiatief bij de bezoekers uit Katwijk. In de tweede helft hadden de gastheren desalniettemin diverse kansen om Rijnvogels nog dieper te vernederen, maar ze bleven allemaal onbenut. Het werd in de slotfase zelfs nog link. Met nog een kwartier te gaan werd het 3-1 en vijf minuten voor sluitingstijd mocht de visite een strafschop benutten. Het is dat Aäron Balk geweldig stond te keepen anders zou het zomaar ook nog eens 3-3 geworden zijn. Weer drie punten erbij dus voor Mark Evers en zijn mannen.