arrow_back

Woning in de Raadhuisstraat maakt plaats voor gloednieuwe villa


Wie door de Raadhuisstraat in Alphen fietst of loopt, is het vast al opgevallen dat er naast de Swaenswijkbrug geen woning meer staat. In plaats daarvan is er een lege vlakte te zien. Wat wordt daar dan gebouwd? Een gloednieuwe villa.

Afgelopen vrijdag is R.A. Van Leeuwen Bouwbedrijf begonnen met de werkzaamheden voor het realiseren van de nieuwe woning. “Voor een particulier opdrachtgever zijn wij vrijdag gestart met de werkzaamheden van ons project aan de Raadhuisstraat 157. De villa die straks op deze plek komt te staan is volledig gemoderniseerd en uitgerust met een kelder en een rieten dak”, weet directeur Wouter Hegeman te vertellen.

Het gaat dus om een vervangende woning. De opdrachtgever is iemand die nu ook al in Alphen woont, maar graag wil verhuizen naar de Raadhuisstraat. “De opdrachtgever kwam bij ons terecht door de vier woningen die wij in Park Rijnstroom hebben gerealiseerd. Dat sprak hem aan. Toen zijn we in gesprek gegaan en de eerste palen zijn nu dus de grond in.”

Het bouwbedrijf zal het komende jaar bezig zijn om de nieuwbouw woning te realiseren. “De verwachting is dat we de villa in het eerste kwartaal van 2022 kunnen opleveren. Met het realiseren van de villa hopen we Alphen weer een stukje mooier te maken!”

Benieuwd hoe de villa er straks uit komt te zien? Onderstaande afbeelding geeft een sfeerimpressie.

Render woning Wilschut woning raadhuisstraat.jpg



Reacties