arrow_back

Woningbouw tussen rivier en Hoorn bij Rijnhavenbrug


Langs de Hoorn wordt een voormalig bedrijventerrein omgevormd naar een woningbouwlocatie. De circa 150 appartementen worden aan de Rijnkant gebouwd tussen de Hoorn en de rivier.

Op de locatie QBIQ langs de Oude Rijn worden ongeveer 150 tot maximaal 200 appartementen gebouwd in drie complexen. De drie gebouwen zijn verschillend in hoogte. Het parkeren wordt inpandig. De parkeerplaats is toegankelijk vanaf de rotonde die de huidige kruising van de Energieweg met de Hoorn vervangt.

Er wordt ingezet op een hoog percentage sociale huurwoningen waarbij de doelgroep een- en tweepersoons huishoudens is. De locatie tussen de doorgaande weg en de rivier is over het algemeen niet de eerste keuze voor gezinnen. Wel is er een fraai uitzicht over de rivier en de polders.

Het is nog niet zeker hoeveel woningen er precies kunnen worden gebouwd. Dit hangt af van de verkeersontwikkeling door de nieuwbouw van QBIC en Kop West. Wethouder Van As verwacht dat de verkeerssnelheid komende vanaf de Maximabrug moet worden aangepast naar 50 km/u.

De Alphense gemeenteraad is over de plannen ingelicht tijdens een informatiemarkt op donderdag 9 september.



Reacties