arrow_back

Woningen Korenbloemweg gaan voorlopig niet door


Woonforte heeft steken laten vallen bij de plannen voor twaalf sociale huurwoningen op een groenstrook bij de Korenbloemweg. Dat meldt wethouder Gerard van As naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad. "De omwonenden zijn onvoldoende gehoord."

Wethouder Van As meldde donderdag 30 september aan de Alphense gemeenteraad dat hij begrijpt dat de buurt op die plek aan de Korenbloemweg geen woningen wil. "Er is besloten te bouwen, omdat het grasveld voor het uitlaten van honden zou worden gebruikt", aldus de wethouder. "Het blijkt echter te gaan om een door de omwonenden intensief gebruikt trapveldje."

De verkeerde indruk is ontstaan, omdat beoogd ontwikkelaar Woonforte maar een handvol omwonenden naar de functie van het veld heeft gevraagd. Uit de buurt om de groenstrook heen komen echter hele andere geluiden.

Plan ligt stil

De bouw ligt niet alleen onder vuur bij de omwonenden. Ook de wethouder is helemaal niet meer enthousiast door de hoge kosten van het project. Het is gewoon te duur. "Dat hadden we eerder moeten zien." Het project Korenbloemweg ligt nu stil in afwachting van een nieuw besluit.

Opnieuw bekijken

Van As wil namelijk met de gemeenteraad in gesprek over deze en andere kleine locaties waar plannen voor zijn gemaakt. De gemeenteraad heeft over een aantal locaties al een besluit genomen en moet zo’n besluit ook zelf terugdraaien of wijzigen. "We willen de kleine inbreilocaties opnieuw onder de loep nemen voor het einde van het jaar", meldt de wethouder. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."



Reacties