arrow_back

Woningen nieuw appartementencomplex verkocht aan beleggers


Aan de Sacharovlaan in Alphen, op de plek van het voormalige kantoorgebouw van Frames, komt een nieuw appartementencomplex. Vastgoedjournaal meldt nu dat de 190 nieuwbouwwoningen verkocht zijn aan beleggers.

Het kantoorgebouw aan de Sacharovlaan is ooit gebouwd als hoofdkantoor voor l’Oreal en werd later gebruikt door Frames. Het gebouw is aangekocht door Reales Development B.V. Het plan is om op de locatie Sacharovlaan 2/2a een appartementencomplex te bouwen met 190 koop- en huurappartementen. Het complex heet Upp Living en moet een nieuwe, eigentijdse woonlocatie worden met luxe, hoogwaardige appartementen met een oppervlakte variërend van 50 tot 120 m2.

Vastgoedjournaal meldt dat Reales de 190 woningen heeft verkocht aan Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en een groep private beleggers. Van de 190 woningen zijn 127 woningen verkocht aan Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (121 vrije sector en 6 middeldure woningen) en 63 woningen aan private beleggers (48 sociale- en 15 middeldure woningen).

Eerder waren er nog bezwaren tegen het nieuwbouwplan. Omwonenden hadden bezwaar tegen het appartementencomplex omdat hun uitzicht zou verdwijnen. Dit resulteerde in een aanpassing van de oorspronkelijke plannen. Het complex is nu verder van de weg af gepland en er komen op het hoogste gebouw bouwlagen bij. Met deze tegemoetkoming werd ingestemd met het doorzetten van de bouw van het appartementencomplex aan de Sacharovlaan.

De start van de bouw van het appartementencomplex staat gepland voor eind 2021. De oplevering zou dan medio 2024 plaatsvinden.

Lees ook: Krijgt Alphen een zelfbewoningsplicht? “Het kan een oplossing bieden voor koopstarters die nu naast het net vissen”Reacties