arrow_back

Woonforte bouwt 135 nieuwe seniorenwoningen


Woningcorporatie Woonforte gaat maar liefst 135 nieuwe seniorenwoningen bouwen tussen de Magnoliastraat en Bosparkweg in Alphen aan den Rijn. Om dit te realiseren worden 28 bungalows en een appartementengebouw met 58 woningen gesloopt die nu op deze locatie staan.

Woonforte geeft aan dat de huidige woningen te kampen hebben met vocht-, tocht- en schimmelproblemen. 'Woonforte heeft eerst gekeken naar renovatie van de woningen. Onder aan de streep bleek dat erg duur en dan nog konden de woningen niet voldoen aan de hedendaagse woonwensen en duurzaamheidseisen', meldt de woningcorporatie.

De huidige bewoners hebben allen een terugkeergarantie naar de nieuwbouw op de locatie.

Sloop start in 2023

Naar verwachting start de sloop in het najaar van 2023. Als eerste gaan de bungalows tegen de vlakte, waar een gebouw met 67 appartementen en een recreatieruimte moet komen te staan. 'Als het eerste woongebouw klaar is, kunnen de bewoners van de huidige appartementen hier naartoe verhuizen. Ook de bewoners van de bungalows kunnen dan met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw', aldus Woonforte.

In een tweede fase wordt het huidige appartementengebouw gesloopt. Alle woningen moeten in 2026 zijn opgeleverd.Reacties

Locatie