arrow_back

Woonforte: “Flat Aïdaplein met vuurwerkbom geen flat van Woonforte”


Op social media gaan verhalen rond waarin Woonforte verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontplofte vuurwerkbom in de flat op het Aïdaplein. Maar dat klopt niet, zo zegt de woningcorporatie. De flat waar de explosie plaatsvond, is namelijk helemaal geen eigendom van Woonforte.

Op social media is het beeld ontstaan dat de flat eigendom is van Woonforte en worden er uitspraken gedaan als “Woonforte is volledig verantwoordelijk” en wordt er gesproken over “onbevoegde ongediplomeerde buurtbeheerders” die de signalen niet serieus genomen zouden hebben.

In een statement op hun website helpt Woonforte dit verhaal de wereld uit. “Het beeld is ontstaan dat deze flat eigendom is van Woonforte – dat is niet zo”, schrijft de woningcorporatie. “We vinden het vreselijk wat er is gebeurd en leven mee met de bewoners en omwonden van de flat.”

Vuurwerkbom van illegaal vuurwerk

Op oudejaarsdag ontplofte er een vuurwerkbom op de eerste verdieping van een flat op het Aïdaplein in Alphen, gemaakt van illegaal vuurwerk. Hierbij raakte een 35-jarige Alphenaar zwaargewond. De politie trof hem voor zijn woning aan. Hij heeft blijvend letsel opgelopen door het incident. Inmiddels zou hij weer aanspreekbaar zijn en ook verhoord zijn door de politie.

De woning raakte zwaar beschadigd door de explosie. In de woning werd donderdag al explosief materiaal aangetroffen. Tijdens het onderzoek op maandagochtend werd opnieuw explosief materiaal gevonden, waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opnieuw ter plaatse kwam. Zij hebben het illegale vuurwerk maandagmiddag op een andere locatie in Alphen veilig tot ontploffing gebracht.

Vuurwerkbom ontploft Ridderhof



Reacties