arrow_back

Woonforte ontkent aantijgingen na valse berichtgeving over Briljantflat


De afgelopen weken verscheen er in de media een bericht over de Briljantflat in de Alphense Edelstenenbuurt. Volgens de berichtgeving zouden schoonmakers van het pand grote bloedvlekken na een ongeluk niet willen opruimen, omdat ze niet betaald kregen. Woonforte ontkent dit. 

Een medebewoner was eind februari, in beschonken toestand, gevallen in de flat. De man verklaarde aan de politie dat hij over glas was gevallen. In de Briljantflat liep er van de lift tot het trappenhuis een flink bloedspoor. Dit leidde tot grote ontsteltenis bij bewoners. 

Schoonmaakwerkzaamheden 

Het incident gebeurde op een zaterdagavond. Volgens Woonforte is het schoonmaakteam op zondagochtend aan de slag gegaan om alles weer spik en span te maken. Een aantal hardnekkige vlekken konden niet direct verwijderd worden volgens de woningcorporatie. ‘’De bloedvlekken gingen niet helemaal van het geribbelde aluminium dat op de traptreden zit af. Daarvoor heeft het schoonmaakbedrijf direct speciaal schoonmaakmiddel besteld. Dinsdagochtend 7.00 uur heeft het schoonmaakbedrijf ook de vlekken van de traanplaat verwijderd. Daarna heeft het schoonmaakbedrijf het reguliere schoonmaakwerk gedaan’’, stelt Woonforte. 

Ook benadrukt Woonforte dat zij niet het hele pand beheren. ‘’De flat is van een vereniging van eigenaren. Binnen die vereniging is Woonforte één van de eigenaren. Er zijn 168 woningen, daarvan zijn 94 van Woonforte. De VvE beheerder en het VvE bestuur zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak, inhuur van de huismeester en andere zaken rondom het beheer.’’ 



Reacties