arrow_back

Woonforte over huisvesting statushouders: “78% woningen naar gewone woningzoekenden”


In het proces van woningen verhuren krijgt een aantal groepen voorrang, waaronder statushouders. Hoeveel mensen krijgen die voorrang in Alphen aan den Rijn? 

Ieder jaar krijgt de gemeente Alphen aan den Rijn van het Rijk een taakstelling voor de huisvesting van statushouders in de gemeente. Woningcorporaties Woonforte en Habeko spelen hierin een belangrijke rol.

Volgens Woonforte gaat 78% van de woningen naar gewone woningzoekenden. “In 2020 waren er bij Woonforte 588 sociale huurwoningen te huur. 26 woningen gingen naar 51 statushouders. Dit is 5% van alle woningtoewijzingen”, legt Woonforte uit. “Dit jaar zijn 37 woningen toegewezen aan 45 statushouders en waren er 474 woningen te huur. Dat is 8% van het totaal tot nu toe.”

Om de taakstelling te halen heeft de gemeente besloten de statushouders met voorrang een woning toe te wijzen. “Woonforte werkt samen met de gemeente om de taakstelling te halen. Ook urgent woningzoekenden, huurders uit sloopwoningen, mensen uit een zorginstelling en mensen uit noodsituaties krijgen voorrang.”Reacties

Locatie