arrow_back

Woonforte realiseert komende vijf jaar ruim 1.000 woningen, dit zijn de verwachte oplevermomenten


Er is veel behoefte aan sociale huurwoningen, maar de beschikbaarheid is vaak beperkt en de wachttijden lang. Om hun steentje bij te dragen aan de wooncrisis, realiseert woningcorporatie Woonforte de komende vijf jaar ruim 1.000 woningen in Alphen aan den Rijn.

Het gaat om ruim 1.000 sociale huurwoningen en vrije sector-woningen die de komende vijf jaar beschikbaar komen. “Dit jaar verhuren we de eerste nieuwe woningen: 63 appartementen van De Ampère en 15 eengezinswoningen Weegbree (Boskoop). Begin 2022 starten we met het ombouwen van het kantoorpand de Barones naar woningen. Daarna start de nieuwbouw van woningen aan de Noorderkeerkring en Blok 22 naast het station”, aldus Woonforte.

Projecten

De verwachting is dat De Barones begin 2023 opgeleverd wordt. Voor Blok 22, gelegen naast het station, geldt een verwachte oplevering in 2024. De woningen die op de Noorderkeerkring worden gerealiseerd, zullen naar verwachting in 2025 klaar zijn. Aangezien het Rode Dorp in drie fases wordt gesloopt en gebouwd, zullen de woningen in 2022, 2023 en 2024 worden opgeleverd. Meer weten over de projecten? Hieronder vind je een kort overzicht.

De Ampère

Aan de Prins Bernhardlaan, naast Toor, verhuurt Woonforte 121 appartementen: 63 woningen in de sociale huur en vrije sector en 58 zorgwoningen aan Ipse de Bruggen en Philadelphia. De Ampère staat op een centrale plek in Alphen aan den Rijn: naast het station en het centrum en winkels dichtbij. De woningen hebben een oppervlakte tussen 57 m2 en 105 m2. Er zijn 21 verschillende typewoningen. De indeling is bijna voor elke woning anders, zodat er voor ieder wat wils is.

Tekst loopt door onder de foto

vooraanzicht nieuwe locatie stationsgebied de ampere woonforte.jpg
Impressie van De Ampère

Weegbree (Boskoop)

Op de locatie van de oude Ichtusschool op de hoek van Klaverblad en Beemd in Boskoop bouwt Woonforte 15 nieuwe eengezinswoningen. De nieuwe woningen zijn nul-op-de-meterwoningen. Het zijn bijzondere woningen met boven een slaapkamer, maar ook op de begane grond een slaapkamer met badkamer. Ze zijn daarom goed geschikt voor senioren die zich op de toekomst willen voorbereiden en voor kleine gezinnen.

De Barones

Woonforte heeft het kantoorgebouw aan de prinses Margrietstraat 3 in Alphen aan den Rijn gekocht. Het gebouw is nu nog in gebruik als kantoor, maar wordt omgebouwd naar 131 appartementen. Er komen studio’s, tweekamer- en driekamerwoningen. Woonforte verhuurt de woningen aan jongeren, starters en herstarters met kinderen, aangezien die groepen nu moeite hebben met het binden van een woning.

Tekst loopt door onder de foto

blok 22 woonforte ontwerp stationsgebied.PNG
Impressie Blok 22

Blok 22

Woonforte gaat 258 huurwoningen bouwen tussen het spoor en de Noordpoolsingel. In het gebouw komen 234 appartementen, variërend van tweekamer- tot vierkamerwoningen. Deze woningen zijn bedoeld voor senioren, starters en kleine gezinnen. Hiervan zijn 58 appartementen vrije sectorwoningen. De rest van de woningen worden sociale huurwoningen. Aan de 'parkzijde' komen 24 eengezinswoningen voor gezinnen. Deze sociale huurwoningen hebben allemaal een entree en een buitenruimte direct aan het park.

Noorderkeerkring

In juli 2020 werd Woonforte eigenaar van het terrein van GGZ Rivierduinen aan de Noorderkeerkring. De woningcorporatie heeft dit pand aangekocht met het plan om nieuwe woningen te gaan bouwen. Er is plek voor 164 woningen. Dit worden onder andere studio's, twee- en driekamerwoningen voor starters, gezinnen en senioren. In het plan is er ook woonruimte voor zorgappartementen. Aangezien er tijd overheen gaat voordat de plannen rond zijn en Woonforte het gebouw niet leeg wil laten staan, verhuurt Villex leegstandsbeheer in de tussentijd kamers aan jongeren.

Rode Dorp

De oude woningen in het Rode Dorp maken plaats voor 172 nieuwe eengezinswoningen. De woningen zijn aan vervanging toe. Daarom is een plan gemaakt om de huurwoningen in de wijk te vernieuwen. De nieuwbouwwoningen voldoen aan de eisen van deze tijd en zijn allemaal energiezuinige eengezinswoningen. Bij het ontwerp van de nieuwbouwwoningen heeft Bloemen Architecten rekening gehouden met de kenmerkende details van de huidige bebouwing.

Tekst loopt door onder de foto

rode dorp fase 1 verhuur.png
Impressie Rode Dorp

Plannen op de tekentafel

Als je de woningen van deze projecten echter bij elkaar optelt komt je echter uit op een totaal van 802 woningen, niet ruim 1.000. Daar is een verklaring voor. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt aan nieuwe projecten die binnen vijf jaar gerealiseerd kunnen worden, waardoor het totaal op ruim 1.000 woningen uitkomt. “Meer nieuwbouwprojecten liggen nog op de ontwerptafel. Daarover vertellen we later meer.”

Waar zou jij graag willen wonen?



Reacties

Locatie