arrow_back

Zaterdag twee hoofdklassewedstrijden in Alphen


Echte voetballiefhebbers kunnen zaterdag 1 februari in Alphen twee duels uit de Hoofdklasse bekijken. Om 14:30 uur ontvangt ARC FC Rijnvogels en om 18:00 uur wordt afgetrapt bij Alphense Boys – MSC.

Om niet nog een paar plaatsen te zakken op de ranglijst moet ARC zaterdag winnen van FC Rijnvogels. Die club staat weliswaar twee treden lager op de ranglijst, achtste, maar het verschil met ARC bedraagt slechts twee punten. In Katwijk bleef het destijds 0-0. FC Rijnvogels verloor vier van de uitwedstrijden en won er ook vier. De uitslagen zijn doorgaans klein. Er werd drie keer met 2-1 gewonnen en vier keer met 2-1 verloren. Inmiddels heeft Maurits Splinter laten weten dat hij na dit seizoen stopt. De wedstrijd wordt geleid door de zeer ervaren Mathijs Jobse uit Sint Laurens. Hij floot dit seizoen ook ARC – DHSC, uitslag 0-3.

Alphense Boys krijgt visite van MSC, waarvan in Meppel met 2-1 werd verloren. Dat gaat nu niet gebeuren, want het gaat de laatste tijd bepaald niet goed met de club. Na een redelijk begin volgden in de achterliggende weken stevige nederlagen. De club staat nu voorlaatste met elf punten. Het betreft de minst scorende ploeg in de Hoofdklasse A en het aantal tegengoals is het grootst. Doelsaldo 16-53. Buiten Meppel werd slechts één punt behaald. In de tweede periode, die zes wedstijddagen oud is, werd alleen nog maar verloren en daarin bedragen de doelcijfers 3-28. De club lijkt rechtstreeks op degradatie af te stevenen, maar daar zal niemand in Meppel om rouwen. Besloten is namelijk om na dit seizoen te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Dat betekent dat MSC in de vijfde klasse zaterdag gaat voetballen.



Reacties