arrow_back

Zo’n 700 huurders van Woonforte krijgen huurverlaging


Huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur, hebben in 2021 recht op een eenmalige huurverlaging. Zo’n 700 huurders van Woonforte komen hiervoor in aanmerking, zo laat de woningcorporatie weten.

Landelijk hebben ongeveer 260.000 huishoudens in sociale huurwoningen recht op deze huurverlaging. Bij de Alphense woningcorporatie Woonforte gaat het om zo’n 700 huurders die een huurverlaging krijgen. Deze huurders betalen te veel huur voor hun inkomen. De huurders die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen in maart een brief met het nieuwe huurbedrag per 1 mei 2021.

“We wijzen onze sociale huurwoningen toe volgens Passend toewijzen. Dat betekent dat de huurder een woning huurt met een passende huur voor zijn of haar (jaar)inkomen”, legt Woonforte uit. “Maar wat gebeurt er als iemand onverwacht werkloos is geworden, met een scheiding te maken heeft gehad of het inkomen is gedaald doordat de huurder met pensioen is gegaan? Huurkorting kan dan een oplossing zijn.”

Of een huurder in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van diverse factoren, waaronder de hoogte van de huur, het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Deze gegevens ontvangt Woonforte van de Belastingdienst. Als een huurder aan deze voorwaarden voldoet, dan verlaagt Woonforte de huur tot onder de kale huur van € 633,25 (alleenstaanden of samenwonenden) of € 678,66 (huishouden met 3 of meer personen), waardoor een huurder in aanmerking komt voor huurtoeslag.Reacties

Locatie