Gerard van As

Kandidaat #3

Gerard van As

Gerard van As is sinds 2010 politiek actief in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voor Nieuw Elan. Sinds 2014 is Van As wethouder voor Nieuw Elan. "Ik ga vol voor bouwen voor iedereen: voldoende huizen voor starters, alleenstaanden, gezinnen met kinderen én voor senioren die behoefte hebben aan huisvesting met zorg."

Gerard heeft inmiddels twee raadsperiodes de volgende thema’s aangejaagd:

  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Bouwen en wonen
  • Gemeentelijk vastgoed
  • Omgevingswet
  • Economisch zaken
  • Alphen marketing

Nieuwe Politiek, goed of niet goed!

Van As: “Voor mij staat Nieuw Elan voor Nieuwe Politiek. Hierbij gaat het niet om links of rechts, maar gaat het tussen goed of niet goed, tussen oud of nieuw. Nieuw Elan is niet aan leeftijd gebonden en heeft een duidelijke visie op mens en maatschappij en politiek denken en handelen.”

Transparantie

“Zowel in Nederland als in Alphen aan den Rijn is er grote behoefte aan een transparante partij, die wars is van de vriendjes- en achterkamertjespolitiek, het bestuur kritisch volgt en waar nodig corrigeert. De burgers zijn moe van al het gedraai van politieke partijen, die tijdens de verkiezingen alles beloven, maar niets nakomen en ook niet luisteren naar de burgers.
Vandaar dat ik gekozen heb voor Nieuw Elan. Ik voel mij hier als een vis in het water, juist omdat ik open en kritisch voor mijn mening kan uitkomen en kan zeggen waar het op staat. Daarnaast heb ik  tientallen jaren bestuurlijke en politieke ervaring in de gemeente Alphen aan den Rijn en als lid van de Tweede Kamer.

Trots op ons team

Ik ben er trots op dat wij in de fractie van Nieuw Elan als één team met elkaar samenwerken om zo de echte belangen van onze burgers optimaal te behartigen, want daar zitten wij tenslotte voor!