Mohammed Mezian

Bestuurslid Vrijwilligerszaken en Opleidingen

Mohammed Mezian

Volgens mij heb ik best of both worlds:  ik ben geboren in Marokko en getogen in Alphen aan den Rijn. Als zoon van een  ‘gastarbeider’ (zo heette dat toen nog) verhuisde ik op 1-jarige leeftijd naar Alphen aan den Rijn. Ik heb daarna nog een paar jaar in Marokko gewoond, maar inmiddels woon ik alweer 30 jaar onafgebroken èn met veel plezier in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Mijn vrouw Nahid en ik hebben 3 kinderen: Rania, Riyad en Ahmed. Nu onze kids opgroeien ben ik mij er extra van bewust hoe blij ik ben dat ik in Alpen aan den Rijn woon, en hoe belangrijk het is om te leven in een veilige, vertrouwde omgeving. Omdat ik graag hier een actieve en positieve bijdrage aan wil leveren, heb ik mij aangesloten bij Nieuw Elan.

Mijn levensmotto is: “Jij bent uniek. Koester dat, want jij kunt daar iets moois mee!”. Vanuit die visie coach en train ik dagelijks mensen en teams. Mensen typeren mij als een echte verbinder en bruggenbouwer tussen culturen. Ik verbind mensen met hun eigen dromen of ambities, daarnaast verbind ik graag  mensen met elkaar.

Ik ben heel dankbaar voor wat ik heb en hoe ik dit heb mogen bereiken. Door een bestuursfunctie te bekleden binnen Nieuw Elan wil ik nu iets terug geven aan de plaats waar ik zo’n warme plek heb gevonden: Alphen aan den Rijn!