Fatima Achahboun

Raadslid

Fatima Achahboun

 

Ik ben Fatima Achahboun, 45 jaar, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en van Marokkaanse/ Algerijnse komaf.

Ik vertegenwoordig Nieuw Elan binnen het Sociaal en Maatschappelijk Domein.

In het dagelijks leven werk ik als Re-integratie-/ activeringscoach waarin ik de mooie kans heb om in opdracht van het UWV mensen te coachen in hun verschillende levensfases. Dit doe ik met heel veel plezier en compassie en vind ik het daarom ook bijzonder om getuige te mogen zijn van de ontwikkelingen die zij doormaken en weer deel kunnen nemen aan de maatschappij. Daarnaast doe ik ook nog vrijwilligerswerk bij werkgroep SAVA ( sociale activering voor allen). Verder geniet ik er van om tijd door te brengen met vrienden.

Ik vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om zijn of haar rol te pakken binnen de maatschappij. Dit gaat helaas niet bij iedereen vanzelf en daarom is het van essentieel belang om dan te kijken wat voor hen wel werkt en helpt om die stappen te kunnen zetten.

Daarom geef ik in mijn vrije tijd empowerment trainingen aan bijvoorbeeld vrouwen, laaggeletterden, anderstaligen en vrijwilligers die weer in zijn of haar kracht gezet wil worden.

Graag wil ik mij hard maken voor de mensen in Alphen aan den Rijn op het gebied van;

  • Jeugdzorg
  • Armoede
  • Participatie
  • Laaggeletterdheid
  • Jongeren

Waarom? Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om in een wereld op te groeien en zonder hulp je weg te vinden in een woud van regels. Niet iedereen is gezegend met een gelukkig en stabiel leven of achtergrond. Hier wil ik mij dan ook samen met de collega’s hard voor maken.

Waarom de lokale politiek?

Omdat ik geloof dat er nog meer winst te behalen valt in de ontwikkelingen van onze mooie Alphen aan den Rijn. Een stad of dorp is niet in 1 dag gebouwd en is het net een plant die je altijd water moet geven wil het kunnen groeien en ontwikkelen.

 

Portefeuilles:

  •