Peter Versteeg

Raadslid

Peter Versteeg

Ik ben Peter Versteeg, 67 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Getrouwd met Caroline Devilee en samen wonen wij ruim 25 jaar in Hazerswoude-Dorp. Gedurende mijn werkzame leven ben ik actief geweest in verschillende managementfuncties van middelgrote en grote bedrijven. In 1996 heb ik een adviesbureau opgericht. Deze onderneming is in 2008 beëindigd.

Waarom de politiek?
Zoals zo vaak zetten anderen je op het spoor met de opmerking: waarom ga je niet de politiek in? Doordat ik mij actief inzet voor de gemeenschap, spreek ik ook veel mensen. Je kunt daardoor snel duiden wat voor verbetering vatbaar is. Maar bij welke partij was vervolgens de vraag? De focus moet liggen op de dorpen. Dan is een lokale partij geschikter dan een partij die vooral landelijke thema’s vertaalt naar gemeentelijk niveau. Zo kwam ik uit op Nieuw Elan. Die partij staat voor lokale daadkracht en is met concreet beleid, praktisch en uitvoerbaar, gericht op vooruitgang. Het kader bestaat uit mensen die midden in de samenleving staan en die meedenken en meedoen. Nieuw Elan kent dan ook geen standpunten maar uitgangspunten. Dat biedt de flexibiliteit om keuzes te maken toegesneden op de lokale omstandigheden.

Wat mag u van mij verwachten?
Een enthousiast raadslid. Een raadslid dat midden in de samenleving staat. Iemand die zich inzet voor een samenleving met toekomst. Want die samenleving zijn we immers met elkaar. Wat vinden anderen van mij? Eerlijk, betrouwbaar, open, enthousiast, doorzetter, vasthoudend, analytisch, standvastig en betrokken.

Nevenfuncties.
Ruim 12 jaar was ik actief binnen verschillende besturen in verschillende functies in Hazerswoude Dorp; Voorzitter van de MICO (ondernemersvereniging), secretaris van de stichting gemeenschapsvoorzieningen Hazerswoude (o.a. Dorpshuis De Juffrouw, kinderdagverblijf en Het Stek) en momenteel ben ik actief als voorzitter van de Hazerswoudse Boys.

Portefeuilles:

  • Verkeer Kernen
  • Parkeerbeleid
  • Greenport
  • Duurzaamheid
  • Wijken en kernen 
  • Regionale samenwerking