Petra Hoogenes

Kandidaat #2

Petra Hoogenes

Ik ben Petra Hoogenes en ik ben ondernemer in de zorgsector. Ik ben getrouwd met Rik Hoogenes en we hebben twee dochters van 26 en 23 jaar. We wonen sinds 1996 met veel plezier in Alphen aan den en we zijn gaan houden van deze gemeente.

Ik steun Nieuw Elan, omdat dit de partij is waar ik een trots raadslid voor ben sinds 2014. Zou ik dit ook bij een andere partij willen doen? Nee!

We hebben Alphen aan den Rijn de laatste 10 jaren echt een stuk mooier gemaakt.

Het belangrijkste vind ik dat elke inwoner zich thuis voelt in onze gemeente, ongeacht geslacht, huidskleur, geloof en bijvoorbeeld afkomst. Iedereen moet ook kunnen meedoen. In de eerste plaats doordat onze zorg goed geregeld is. In de tweede plaats omdat er werkgelegenheid is die past bij de beperkingen,  capaciteiten en interesse van onze inwoners. Dit past ook bij mijn werk. In het dagelijks leven ben ik directeur van een re-integratiebedrijf. Door deze ervaring weet ik hoe belangrijk deze zaken kunnen zijn voor mensen.

Uiteraard heeft iedereen de behoefte aan ontspanning en om alles uit het leven te halen. Dat doe ik zelf ook en in Alphen is er veel mogelijk. Ik ben daarom een voorstander van kleine en grote gratis toegankelijke evenementen en lokale initiatieven op het gebied van kunst & cultuur.

Verder denk ik dat het belangrijk is dat we trots zijn op Alphen aan den Rijn. We zijn een unieke stad vanwege ons Romeinse verleden en onze ligging aan de Oude Rijn. Dit willen wij nog veel meer gaan uitdragen.

Nevenfuncties: lid VrouwenNetwerk Rijnstreek.

Portefeuilles:

  • Diversiteit
  • Zorg
  • Werkgelegenheid
  • Kunst & Cultuur
  • Erfgoed