Voor wie wij het doen


 

Jongeren

Als jongere hoor je vooral nieuwe dingen uit te proberen, uit te vinden wat er bij je past, je eigen toekomst te ontdekken, fun te hebben. Dat komt goed uit, want dat is ook waar Nieuw Elan voor staat. Vernieuwing en vooruitgang is ook ons ding.

Nieuw Elan wil dat elke jongere alle kansen krijgt om het te maken in het leven, ongeacht herkomst of omgeving. Onderwijs, werkgelegenheid, jongerenhuisvesting en kickstart-subsidies zijn daarom belangrijk.

Ouders

We kunnen niet langer uitgaan van een traditionele gezinssituatie. Nieuw Elan gaat daarom uit van het individu. De beste of enige manier van samenleven bestaat niet. Iedereen kiest zijn of haar eigen manier. Ouders hebben bij het opvoeden van hun kinderen soms de steun van de gemeente nodig. Nieuw Elan wil dat de gemeente er dan ook écht voor iedereen is.

Senioren

De senioren van vandaag zijn actiever dan ooit. Dat willen we graag zo houden.

Wie een dagje ouder wordt, heeft soms echter steun en zorg nodig. Maatwerk is dan belangrijk. Nieuw Elan verwacht veel van nieuwe technologie om senioren te ondersteunen. Mede daardoor kunnen ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen.

Man / Vrouw / Mens

Elk mens is gelijkwaardig. Nieuw Elan staat daarvoor. Mensen en wat zij kunnen, moet centraal staan. Dat vraagt wel om een cultuuromslag, ook in ons eigen gemeentehuis.

Ondernemers

Zonder ondernemerschap en ondernemers geen vooruitgang. Nieuw Elan is dé partij die het opneemt voor alle ondernemende mensen. Ondernemerschap zorgt voor  groei, innovatie, welvaart en welzijn. Nieuw Elan stimuleert daarom zo veel als mogelijk initiatiefrijke mensen. Daar horen ook stimulerende maatregelen bij.

Alle Alphenaren

Veel Alphenaren vinden politiek niet zo interessant. Maar de onderwerpen waar de politiek over beslist, spreken hen wel aan. Over wat er in het dorp gebeurt, in de straat, om de hoek, bij de club of op het werk; dát is wat mensen wél belangrijk vinden. Nieuw Elan vindt daarom dat de politiek er moet zijn voor de inwoners en niet andersom.