André de Jeu

Fractie voorzitter

André de Jeu

André de Jeu is directeur van Vereniging Sport en Gemeenten. Een koepelorganisatie van gemeenten die gemeentelijke belangen behartigt bij de rijksoverheid, de georganiseerde sport en andere landelijke partners zoals NOC*NSF. Ver ondersteunt deze VSG gemeenten bij de integrale vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van sport en beweegbeleid en accommodatievraagstukken. André de Jeu studeerde Politicologie aan de VU in Amsterdam.

Trots op Alphen

André de Jeu is geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en is vooral bekend van zijn relatie met de lokale sport in het algemeen en Waterpolo in het bijzonder. Als speler en later als teammanager en coach maakte hij alle successen van AZC mee. André de Jeu vindt dat Alphen trots kan zijn op wat er allemaal is, maar dat vrijwilligers wel beter gesteund en evenementen beter gepromoot kunnen worden. Hij is in de raadsperiode 2010-2013 daarom succesvol indiener van diverse moties zoals de promotie(s) Alphen en bijvoorbeeld de motie die moet leiden tot het oprichten tot een Jeugdcultuurfonds, waardoor ook echt alle kinderen kunnen meedoen. André de Jeu is als vrijwilliger voorzitter van het Jeugdsportfonds in Zuid-Holland en vicevoorzitter van het Jeugdcultuurfonds Zuid-Holland.

Burger centraal

Met de uitkomsten van politiek heb je elke dag te maken. Met kleine en grote zaken. Op je werk, thuis of bijvoorbeeld bij de sportclub. Natuurlijk gaat de gemeente niet over alles, maar het is wel de dichtstbijzijnde overheid. Als je dingen wil bereiken of veranderen is er veel via de politiek mogelijk. De burger staat daarbij centraal.

Lijsttrekker

André de Jeu: “Ik ben door de leden gevraagd lijsttrekker te worden. Ik vind dat een hele eer. We hebben als Nieuw Elan nieuwe politiek echt op de kaart gezet en hebben hoge verwachtingen van de raadsverkiezing. Er gaat in de komende raadsperiode écht wat veranderen als de kiezer dat wil. Ik zet me daar graag voor in.”

Portefeuilles:

  • Communicatie
  • Algemeen Bestuur
  • Bestuurlijke vernieuwing