Evon Zevenbergen

Raadslid

Evon Zevenbergen

In 2012 ben ik lid geworden van Nieuw Elan. Als 18-jarige maakte ik mij druk om de ontwikkelingen in het centrum aan de lage zijde, het slechte uitgaansgelegenheid en diverse andere dingen uit mijn omgeving. In de eerste drie jaar die volgende ben ik bestuurslid PR & Communicatie geweest bij de partij en heb ik geprobeerd om Nieuw Elan vaker met inwoners in contact te laten komen door het organiseren van politieke cafés en andere belangrijke bijeenkomsten.

De laatste twee jaar zit ik in de fractie als raadscommissielid. Dit is een soort ondersteunend-raadslid. In deze functie heb ik de Alphense politiek leren kennen en heb ik meer inzicht gekregen in de problemen die er leven. Sommige problemen worden daadkrachtig aangepakt maar juist de onderwerpen waar ik ontevreden over ben liggen volledig stil: Uitgaansgelegenheid, Jongerenhuisvesting en een Flexibeler evenementenbeleid.

Ieder raadslid heeft onderwerpen uit zijn omgeving waar hij of zij zich hard voor maakt. Ik wil mij inzetten voor de belangen van de toekomst van Alphen aan den Rijn: de Jeugd!

Bij de gemeente zeggen ze altijd: ‘’we moeten niet over jongeren praten maar met jongeren’’. Ik ga nog een stap verder: Jongeren moeten meebeslissen! 

Portefeuilles: 

  • Wonen
  • Jongerenbeleid
  • Personeelszaken
  • Verkeer Alphen-stad