Gerard van As

wethouder & 1e loco burgemeester

Gerard van As

Gerard was in het dagelijks leven ondernemer. Hij was werkzaam als directeur van zijn eigen Beheersmaatschappij Van As Beheer te Alphen aan den Rijn. Daarnaast is hij politiek actief in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voor Nieuw Elan.

Mens en maatschappij

Voor mij staat Nieuw Elan voor nieuwe politiek; hierbij gaat het niet om links of rechts, maar gaat het tussen goed of niet goed, tussen oud of nieuw. Nieuw Elan is niet aan leeftijd gebonden maar heeft een duidelijke visie op mens en maatschappij en politiek denken en handelen.

Transparantie

Zowel in Nederland als in Alphen aan den Rijn is er grote behoefte aan een transparante partij, die wars is van de vriendjes- en achterkamertjespolitiek, het bestuur kritisch volgt en waar nodig corrigeert. De burgers zijn moe van al het gedraai van de “oude politieke partijen”, die tijdens de verkiezingen alles beloven, maar niets nakomen en ook niet luisteren naar de burgers.
Vandaar dat ik gekozen heb voor Nieuw Elan en mij hier als een “vis in het water” voel, omdat ik open en kritisch voor mijn mening kan uitkomen en zeggen waar het op staat. Daarnaast heb ik een lange bestuurlijke ervaring (20 jaar) in de gemeentepolitiek voor de VVD als raadslid, 11 jaar als wethouder en ruim 4 jaar ervaring als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waarvan 2 jaar als Fractieleider voor de Lijst Pim Fortuyn.

Trots

Ik ben er trots op dat wij in de Fractie van Nieuw Elan - in goede harmonie - als één team met elkaar samenwerken om zo de ware belangen van onze burgers optimaal te kunnen behartigen, want daar zitten wij tenslotte voor!