arrow_back

Aangepaste oplossing voor kruispunt Hazerswoude-Dorp!


In de raad van 14 oktober is gesproken over de uitvoering van het aangenomen amendement van 18 februari 2021. Dit amendement ging over de te nemen verkeersmaatregelen in Hazerswoude Dorp, met als belangrijkste doel zoveel mogelijk verkeersstromen in verschillende richtingen op het kruispunt in stand te houden. Denk hierbij aan het behouden van de rechtsafbeweging vanuit het noorden (zogenaamd Noord-West afslag). De raad heeft unaniem een motie aangenomen, waarbij uitgangspunten aan het college zijn meegegeven om met de provincie af te stemmen en deze mee te nemen bij de verdere uitwerking(en) van het maatregelenpakket N207 Zuid.

De raadswerkgroep verkeer Boskoop Hazerswoude (raadswerkgroep) heeft hierin een belangrijke rol vervult. Ons raadslid Peter Versteeg, is voorzitter van deze raadswerkgroep. Versteeg: “Op 29 juni heeft het college de raad geïnformeerd over de wijze waarop  uitvoering is gegeven aan het amendement. Uit het rapport van Goudappel bleek dat de afslag vanuit het noorden rechtsaf het dorp in niet was opgenomen in het onderzoek. De raadswerkgroep heeft het college en de raad, via een brief, geïnformeerd dat zij niet tevreden was met de uitwerking van het amendement. Dit heeft geleid tot een aanvullend onderzoek door Goudappel. Het resultaat was een aanvullende kruispuntberekening N209-Dorpsstraat door Goudappel. Dit verzuim is tevens vastgesteld in de commissie Ruimtelijk en Economisch Domein van 9 september en het aanvullend onderzoek is besproken in de raadswerkgroep verkeer op 23 september”.

Versteeg vervolgt: “De raadswerkgroep heeft op 23 september geconcludeerd dat de maatregelen, zoals die benoemd zijn in de motie, moeten worden opgenomen in het Provinciaal inpassingsplan en de maatregelen voor Hazerswoude Dorp in het project N207 Zuid. Het extra onderzoek wat dit teweegbrengt vindt de raadswerkgroep dermate belangrijk dat zij de vertraging in tijd gerechtvaardigd vindt. De provincie is akkoord met de uitloop in tijd, waarbij het streven is om zowel het Provinciaal inpassingsplan als het Bestemmingsplan in de raad van februari 2022 in te brengen.

De fractie van Nieuw Elan vindt het van belang dat genoemd voorstel van de raadswerkgroep vanavond in de raadsvergadering wordt geformaliseerd middels de ingediende motie. Met deze maatregelen wordt de verkeersdruk zo goed mogelijk ondervangen en dragen alle delen van het dorp een evenredig stukje van de last. De raad heeft de motie unaniem aangenomen.

Foto: Johnwiersma-Photography



Reacties

Locatie