arrow_back

Kerstgroet van Nieuw Elan


Beste inwoners,

Namens de fractie van Nieuw Elan wensen wij jullie fijne Kerstdagen en alvast een mooi 2024 toe.

Het afgelopen jaar was niet voor iedereen gemakkelijk. Het leven werd duurder vooral omdat de prijzen omhoog gingen en het inkomen niet altijd meesteeg. Voor alleenstaanden, gezinnen met kleine en grote kinderen en ouderen is dat niet altijd even makkelijk. Daarbij woeden er meerdere oorlogen. Geografisch gezien ver weg, maar voor veel van ons toch – op de één of andere manier – dichtbij.

Wellicht kunnen wij allemaal een steentje bijdragen, op welke manier dan ook. Door te koken voor  ouderen, de buren eens uit te nodigen voor kopje koffie, of door het inzamelen van geld of kleding. Er samen wat van maken zit vaak in kleine dingen.

Uit de val van het kabinet en de flinke verschuivingen in de landelijke politiek, blijkt dat het vertrouwen in de politiek op z’n zachtst gezegd broos is. Mensen zijn juist in deze onzekere tijden op zoek naar een lichtpuntje, vertrouwen, stabiliteit en evenwicht. Laten we hopen dat een nieuw kabinet daaraan zal werken.

Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn proberen wij als Nieuw Elan op een constructieve manier de gemeente te besturen. Dat is niet altijd eenvoudig, ook onze gemeente kent heel wat uitdagingen. Door de gestegen rentelasten en de teruglopende bijdragen die wij van het Rijk ontvangen voor uitvoering van wettelijke taken, moet goed worden gekeken waar geld aan wordt uitgegeven, of er voldoende geld binnenkomt. Wat ons betreft kijken we dan vooral naar de gemeente zelf. Anders gezegd, het kan soms best een onsje minder in het gemeentehuis. Zonder dat onze inwoners daar last van hebben uiteraard. Dat is misschien niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.

Nieuw Elan zet daarom ook in 2024 volop in om het voorzieningenniveau in de wijken en kernen op peil te houden, of te verbeteren. Vooral voor de inwoners die de steun van de gemeente nodig hebben zal Nieuw Elan zich volop blijven inzetten.  

Laten we in 2024 samen inzetten om Alphen aan den Rijn nog een beetje mooier te maken. Laten we het beste in elkaar zien en naar boven halen.

Fijn Kerstfeest & een Gelukkig Nieuwjaar gewenst.   

Met vriendelijke groet,
Frans Langerak & André de JeuReacties