arrow_back

Alphen aan den Rijn overtreft landelijke bouwdip met recordaantal nieuwe woningen


In het afgelopen jaar heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een opmerkelijke prestatie geleverd door 585 nieuwe woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. Deze indrukwekkende groei overstijgt niet alleen het aantal nieuwbouwwoningen van het voorgaande jaar maar is ook hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Dit blijkt uit recente cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft vrijgegeven.

Nederland als geheel zag vorig jaar de toevoeging van 73.333 nieuwbouwwoningen, wat neerkomt op 0,9 procent van de totale woningvoorraad. Opvallend is dat de nieuwbouw in Alphen zelfs hoger lag, namelijk op 1,2 procent van de lokale woningvoorraad. In de bredere provincie Zuid-Holland bedroeg de nieuwbouwgroei 1,0 procent.

De totale woningvoorraad in Alphen aan den Rijn is per saldo met 768 gestegen tot 50.799 woningen. Deze groei omvat diverse factoren, zoals sloop, transformatie van bijvoorbeeld kantoorruimtes en het splitsen van woningen.

Opmerkelijk is dat Alphen, ondanks de landelijke 'bouwdip', het aantal nieuwe woningen heeft weten te verhogen ten opzichte van voorgaande jaren. Landelijk gezien lijkt de bouwdip nog niet voorbij te zijn, gezien de voortdurende daling van het aantal bouwvergunningen in de afgelopen jarenReacties

Locatie