arrow_back

Advies om uw woning duurzaam te maken


Steeds meer inwoners, organisaties en lokale bedrijven zijn zich ervan bewust dat we hard aan de slag moeten om klimaatverandering te beperken. U kunt advies krijgen over wat u kunt doen.

Door samen in te zetten op duurzaamheidsmaatregelen houden we de aarde leefbaar, nu en in de toekomst. Onze ambitie om in 2050 energieneutraal en CO2-neutraal te zijn, blijft onverminderd van kracht. 
De gemeente wil de energie en het enthousiasme waarmee inwoners, organisaties en lokale bedrijven aan de slag gaan met duurzaamheid stimuleren. Op het gebied van duurzaam wonen hebben we daarom een aantal mogelijkheden om u als inwoner te ondersteunen bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Hiermee verlaagt u uw energierekening en verhoogt u uw wooncomfort.

Energieadvies op maat

Particuliere woningeigenaren kunnen energieadvies op maat krijgen voor hun woning, tegen een aantrekkelijk tarief van €50. De gemeente betaalt de rest van de kosten. Het energieadvies geeft inzicht in de maatregelen die u in uw specifieke situatie kunt nemen op weg naar een duurzame of zelfs energieneutrale woning. Het advies geeft ook duidelijkheid over de kosten en terugverdientijden van deze maatregelen. Het energieadvies wordt in opdracht van de gemeente door Susteen uitgevoerd. Een ervaren adviseur stelt het energieadvies op, op basis van een huisbezoek en een persoonlijk gesprek. De adviseur kan u ook helpen bij de uitvoering van de maatregelen, of het aanvragen en beoordelen van offertes.

Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is het digitale energieloket van de gemeente Alphen aan den Rijn. Als inwoner kunt u hier terecht met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Op de website van het Duurzaam Bouwloket staan maatregelen die u nu al kunt nemen om u voor te bereiden op een duurzame, of zelfs aardgasvrije woning. Denk aan isoleren, ventileren, eigen duurzame energie opwekken en duurzaam verwarmen en koelen. U kunt ook een subsidiecheck doen om na te gaan welke subsidie­ en financieringsmogelijkheden er zijn om deze maatregelen te bekostigen, of nagaan welke bedrijven u kunnen helpen bij de uitvoering.
Elke tweede woensdag van de maand houdt Duurzaam bouwloket van van 13:00 ­15:00 uur spreekuur in de Bibliotheek Alphen Centrum.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de voorwaarden? Of wilt u een lening, subsidie of energieadvies aanvragen, of wilt u zich aanmelden voor de groene tuinactie? Kijk dan op de website van de gemeente.



Reacties